vrijdag 10 augustus 2007

Yulu-Matondo trekt naar Roda


De overgang van Jeanvion Yulu-Matondo (Club Brugge) naar Roda JC is eindelijk afgerond. De aanvaller tekende vandaag een vierjarig contract bij de Limburgse club. Yulu-Matondo krijgt in Kerkrade het nummer 34, waarmee hij ook bij Club speelde. De jeugdinternational zal vanavond al zijn opwachting maken in het oefenduel met Real Murcia.

De transfer van de Belg met Congolese roots werd voorafgegaan door een kleine soap. Vorige week werd hij bij Roda al voorgesteld als nieuwe aanwinst, maar wanneer Yulu-Matondo in Kerkrade werd verwacht voor medische tests was hij plots spoorloos verdwenen. Geruchten gingen de ronde dat een ultiem bod uit het Midden-Oosten hem aan het twijfelen heeft gebracht, maar Yulu-Matondo verklaarde dat hij om familiale redenen niet aanwezig was op de medische keuring.

Uiteindelijk zijn alle twijfels verdwenen en zal Yulu-Matondo de overstap maken naar Roda JC. Bij die club komt hij zeven(!) landgenoten tegen. Het gaat om de doelmannen Bram Castro en Cliff Mardulier, de verdedigers Vincent Lachambre en Davy De Fauw, de middenvelders Jamaique Vandamme en Roland Lamah en zijn ex-ploegmaat Dieter Van Tornhout.

Geen opmerkingen: