maandag 20 augustus 2007

Speeldag 1


Sparta - Vitesse 1-2
Vitesse kan al meteen één van zijn Belgen bedanken. Na een maandenlange revalidatie mocht Gill Swerts in de 53ste minuut invallen voor die andere landgenoot Onur Kaya, die in de basis startte. Een gouden wissel, want Swerts was betrokken bij de gelijkmaker van Van der Schaaf en scoorde wat later de winnende treffer. Bij Sparta speelde Sepp De Roover de ganse partij.

FC Utrecht - Feyenoord 0-3
Geen Belg bij Feyenoord. Pieter Collen mag er opkrassen en test momenteel bij Blackpool. Bij FC Utrecht startte Tom Caluwé op het middenveld. Voor Kevin Vandenbergh was er geen plaats in de 4-3-3 van trainer Van Haneghem. Wel mocht de ex-Genk-spits nog 21 minuten invallen, maar daarin kon hij niet brengen wat van hem verwacht wordt.

De Graafschap - Ajax 1-8
Ajax kende een geweldig seizoensbegin. De Amsterdammers startten met Vermaelen in de basis, maar die werd in de 69ste minuut vervangen door de pas herstelde Laurent Delorge. De ex-speler van Lierse en Anderlecht gaf in zijn invalbeurt nog een assist aan Huntelaar, die in totaal vier keer wist te scoren.

Heracles - PSV 0-2
Aanvoerder Timmy Simons kende met PSV een moeilijke middag, maar de kampioen wist toch nog te winnen bij Heracles, dat Jan Wuytens negentig minuten liet opdraven en Bjorn Daelemans liet invallen.

AZ - VVV Venlo 4-0

De Alkmaarders begonnen met Moussa Dembélé in de spits en Maarten Martens op de linkerflank. Sébastien Pocognoli moest zich tevreden stellen met een invalbeurt van een kwartier. Bij VVV konden doelman Kevin Begois, Siebe Blondelle, Mike Mampuya en Ken Leemans rekenen op een basisplaats. Dembélé gaf de assist bij het vierde AZ-doelpunt.

NEC - Roda JC 1-1

Met Bram Castro en Davy De Fauw in de basis behaalde Roda een punt bij NEC. Ex-Anderlecht-spits Roland Lamah scoorde voor Roda, dat ook nog de spitsen Yulu-Matondo en Dieter Van Tornhout liet invallen.

Excelsior - FC Twente 0-2

Stein Huysegems won bij zijn competitiedebuut bij FC Twente. De aanvaller had een basisplaats bij de Tukkers, maar werd in de 79ste minuut vervangen. Bij Excelsior werd Daniel Guijo-Velasco na 73 minuten vervangen.

SC Heerenveen - Willem II 0-0
Geen Brian Vandenbussche bij Heerenveen. De doelman zat op deze eerste speeldag nog een schorsing van vorig seizoen uit. Willem II liet evenmin één van zijn Belgen opdraven.

NAC Breda - FC Groningen 0-3
Geen Belgen in dit duel. Wel kon ex-Anderlecht-speler Goran Lovre scoren voor de bezoekers.

Geen opmerkingen: