woensdag 4 juli 2007

Verhuist Sterchele naar Holland?


De soap rond François Sterchele blijft voortduren. De Germinal Beerschot-spits staat nu in de belangstelling van SC Heerenveen. De Friezen tonen al langer interesse in de Belgische topschutter, maar nu wordt het heel concreet.

Dinsdag zat Juric Selak, de manager van Sterke Lé, al rond de tafel met mensen van Heerenveen en donderdag zal de spits zelf naar Friesland afreizen voor een eerste gesprek.

Toch is het nog niet zeker dat Sterchele ook effectief verhuist naar Nederland. Ook Standard toont nog steeds interesse. De Rouches hebben met Luciano D'Onofrio iemand met veel contacten in de voetbalwereld. Naar verluidt belooft Standard aan Sterchele dat hij na zijn passage in Luik kan rekenen op zijn droomtransfer naar Italië, waar de roots van de Belgische international liggen.

Het enige probleem voor de Rouches is dat ze geen geld hebben om Sterchele te betalen. De transferprijs zou rond de drie miljoen euro schommelen en die centen zijn niet beschikbaar op Sclessin. Het is dus wachten op een verkoop van Milan Jovanovic. Daarom houden ze Sterchele voorlopig nog aan het lijntje.

My opinion: Sterchele zou er volgens mij niet slecht aan doen om te verhuizen naar Friesland. De club van de Belgische doelman Brian Vandenbussche is de laatste jaren opgeklommen tot subtopper in Nederland en speelt volgend seizoen Europees voetbal.

Bij Heerenveen doen de spitsen het meestal ook goed. De club stond de laatste jaren bekend voor de topschutters die er de revue passeerden. Zo speelden onder meer Ruud Van Nistelrooij, Jon Dahl Tomasson, Klaas Jan Huntelaar en nu Afonso Alves in het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen lijkt me dan ook de perfecte club voor Sterchele om zich verder te ontwikkelen en die club als springplank te gebruiken naar een echte topclub.

Dat is mijn mening, maar als jullie een andere visie hebben, twijfel dan niet en plaats een reactie!

4 opmerkingen:

Kris Palmans zei

Ik zie Sterchele niet naar Heerenveen gaan. Het scenario dat hij tijd wil rekken om alsnog naar Standard te vertrekken lijkt bijzonder re�el. Maar sportief is dat geen stap voorwaarts.

Anoniem zei

Sterchele is dood....

Anoniem zei

sterchele blijft voor altijd in ons hart.

Anoniem zei

sterchele blijft voor altijd in ons hart.